Mafiaen - det er osse mig
Farce. 27/9-1974
95 min. Farve. DVDVHS

Beskrivelse
"Viffer" Hansen (Dirch Passer) er blevet medlem af "familien" og er faldet godt til i den italienske mafia. Donna Elvira (Jytte Abildstrøm) Luigis datter, har et godt øje til "Viffer" og Luigi er ikke uvenlig stemt over for forholdet. Tilbage i Danmark laver han et vellykket kup. Han sælger Rundetårn til oliesheiken Abdul (Preben Mahrt) for 10 millioner dollars. Don Luigi's danske mafiaforbindelse, Emilio Costello (Poul Glargaard), fortæller "Viffer", at Luigi er meget tilfreds og at en belønning venter ham. Ikke penge, men Donna Elvira. Det er ikke "Viffers" hensigt at aflevere pengene, så han opsøger sin gamle ven Valde Sørensen (Preben Kaas), som har et trykkeri. Valde har før fusket med falskmøntneri, så han laver 10 millioner dollars i store sedler. De aftaler at de skal bytte tasker i lufthavnen, hvilket også lykkes for dem. Under turen til Italien er "Viffer" under konstant bevogtning. Vel ankommen får han sin belønning - Donna Elvira. Hun er skøn, men har en stemme, der kan få en mand til at flygte. Det lykkes også "Viffer". Samtidig i Danmark søger Abdul hjælp hos en billig smågangster og smugler, Olfert (Axel Strøby). Han vil betale ham 2 millioner for at skaffe ham, hans penge tilbage og dermed få oprejsning for den tort, som "Viffer" har tilføjet ham. "Viffer" er vendt tilbage til Danmark og han tager ind til Valde for at hente pengene fra kuppet. Han tyr igen til en af sine utallige forklædninger for at undgå sine forfølgere. Under flugten bliver han indlagt på den lukkede afdeling hos den gale overlæge Gudmund Brikse (Ulf Pilgaard) med akut hukommelsestab. Under opholdet lykkes det ham at kopiere et billede til en værdi af 2 millioner. Under en del turmult lykkes det ham at flygte. Don Luigi og Donna Elvira er kommet til Danmark for at kræve "Viffer" til regnskab for brudt ægteskabsløfte - enten Donna Elvira for livstid - eller !!!!


"Mafiaen, det er osse mig" er en forsættelse af Mig og Mafiaen .
 


Medvirkende:
Dirch PasserViktor 'Viffer' Hansen - svindler
Freddy AlbeckDon Luigi - mafiaboss
Jytte AbildstrømDonna Elvira - hans datter
Dick KaysøDino - Luigi's håndlanger
Per Bentzon GoldschmidtCarlo - Luigi's håndlanger
Poul GlargaardEmilio Costello - Capo
Preben KaasValde Sørensen - Victor's ven - trykker
Axel StrøbyeOlfert - gangster og smugler
Lone HertzDafne - Olferts pige
Preben MahrtSheik Abdul - oliesheik
Henrik WieheAbduls tolk
Bertel LauringJulius - 'Sildehajen' - forbryder
Jens ØsterholmEddy 'Trigger' Brown
Finn NielsenKenneth
Vera GebuhrDanselærerinde
Lene MaimuSygeplejerske
Claus NissenBenny
Lise HenningsenEn mafiosa
Hans Chr. ÆgidiusLæge på skadestue
Ulf PilgaardGudmund Brikse - overlæge
Lone LauFrk. Mortensen - sekretær
Hilma EgeskovSygeplejerske på skadestue
Inger-Lise GaardeBaronessen
Ernst MeyerPolitimand
Karen ThistedDame der giver Olfert en lussing
Hertha Kaae
Ib SørensenMand ved skydelaug.
Lill ChristensenPige på toppen af Rundetårn
Hanne Lyngfeldt
Marianne Natasja KnudsenHaremspige

Kredits:
InstruktionHenning Ørnbak
ManuskriptLise Nørgaard
MusikIb Glindemann
DekorationerPeter Høimark
Still fotografLeif Hansen
KopiNordisk Film A/S
KostumerBirthe Qualmann
TonemesterJens Grønborg
ProduktionslederErik Overbye
ProduktionslederGerd Roos
Make-upBodil Overbye
KlipJanus Billeskov Jansen
KlipLizzi Weischenfeldt
AssistentAlf Nielsen II
AssistentPoul Erik Frandsen
FotografClaus Loof
BelysningsmesterGerhard Larsen
BelysningsmesterPer Jørgensen
ProduktionsselskabSaga Studio
Fotograf assistentUffe Kaare Thomsen
Fotograf assistentJens Ole Rasmussen
ScriptKaren Bentzon
UdlejningDansk Svensk Film
AtelierSaga Studierne
AtelierRialto Studio
Specielle effekterPeter Høimark
IndspilningslederErik Nissen
RegissørJørgen Schmidt Nicolaisen
MalerJohn Wexøe

Lokationer:
Asylgade, Lyngby
Dyrehavsbakken
Helligåndskirken, København
Kalkværksvej 4
Lyngby Kirkestræde
Ordruphøjvej 2
Ordrupvej 114, Charlottenlund
Ordrupvej 123, Charlottenlund
Rosenborg Slot
Rundetårn
Rådhuspladsen og Københavns Rådhus

Filmen har sidst været vist på TV:
25/11-2016 på TV2 Charlie   klik for at se flere
4/11-2016 på TV2 Charlie
25/10-2016 på TV2 Charlie
23/10-2016 på TV2 Charlie
1/9-2016 på TV2 Charlie
22/3-2015 på TV2 Charlie
12/10-2013 på DR 1
4/11-2004 på TV2 Charlie
9/10-2004 på TV2 Charlie
9/10-2004 på TV 2

Iøvrigt:
Rollen som Gudmund Brikse - overlægen på Sindsygehospitalet, var oprigtig tiltænkt Jørgen Ryg, men det endte med at blive Ulf Pilgaard.



Journalisten Karen Thisted, der var en-dags-statist i forbindelse med filmen "Mafiaen - det er osse mig" slog en proper næve under filmoptagelser i en Farum-idyl. Axel Strøbye lagde som supergangster Olfert kind til - hver gang. Først ved syvende forsøg sad den rigtigt, men da havde Strøbyes højre kind også antaget samme farve som hans cyklamenfarvede gangstertøj.



På et tidspunkt var instruktøren Henning Ørnbak i bekneb for menige mafia-soldater. Problemet løstes i restaurant Italiano i København. Stedets italienske tjenere var både velegnede og villige til at påtage sig rollerne som Godfathers mænd til bekæmpelse af den danske supersvindler Dirch-Viffer-Passer-Hansen.



Ved filmoptagelser på Rundetårn i juni 1974 skinnede solen fra en skyfri himmel. Men over den øverste rundgang på Christian Firtals prægtige tårn stod regnen i stride strømme ned. Brandvæsnet sendte gennem den 40 meter lange slange kaskader af vand op over Rundetårn. Sheik Abdul - spillet af Preben Mahrt - var mest optaget af en yndig pige, der gemt under en paraply, nød udsigten. Rollen blev spillet af Lill Christensen, 21-årig Kerteminde-pige, der var udvalgt blandt 70 fynske piger, efter at Saga-Film havde allieret sig med Fyns Tidende for at finde pigen. Lill Christensen ville efter sin eksamen som tresproglig korrespondent læse videre til tolk - i håb om et job i Bruxelles.



I juni 1974 spærrede københavnerne øjnene op, da de ved Storkespringvandet kunne opleve et sælsomt syn - Dirch Passer som udflippet hippie på en bænk, mens den kendte fotomodel Hanne Lyngfeldt tog sig et morgenbad i Storkespringvandet på Amagertorv i København. Det var filmoptagelser som led i et af de forrygende ukendeligheds-tricks som Dirch Passer brugte som charmesvindleren Viffer på flugt fra mafia-bossen. Iøvrigt gjorde Hanne Lyngfeldt det så godt at det på stedet blev besluttet at give hende en større rolle i filmen. Med Preben Kaas ved styretøjet og Dirch Passer i sidevogn på en gammel motorcykel gik det over Landemærket/Gothersgade og det kom der ikke så få trafikpropper ud af.



Ifølge Naturstyrelsen er der optagelser fra Jægersborg Dyrehave.