Rekrut 67 Petersen
Lystspil. 7/8-1952
96 min. Sort/hvid. DVDVHS

Beskrivelse
Grete bor i en ejendom på Christianshavn sammen med mange festlige mennesker. Bl.a viceværten (Rasmus Christiansen) og mælkemanden (Henry Nielsen). De kævles hver dag, men er alligevel de bedste venner. På 2. sal bor Anna Mogensen (Kate Mundt). Hun har lige født en lille pige, som hun vil kalde Marianne. Hver dag kommer Grete med morgenmad til hende og den lille, inden hun tager på arbejde. I samme ejendom bor doktor Christiansen (Ib Schønberg), som tilser mor og barn dagligt. Da papirerne til det offentlige skal udfyldes, kan Anna kun oplyse, at faderen hedder Peter. Han er tømrer og stammer engang imellem. Grete arbejder i køkkenafdelingen i et stormagasin. Hun eksperimenterer i det skjulte med potter, glas og pander som musikinstrumenter. Ved personalefesten har hun stor succes, da hun optræder med sine "køkken-inventar-instrumenter". Næste dag bliver hun kaldt til direktørens kontor, der spørger hende, om hun vil optræde med sit nummer ved et privat selskab i hans hjem i Vedbæk. På Christianshavn kommer doktor Christiansen hjem fra en fødsel i Dragør. Taxa-chafføren (Dirch Passer), som han har kørt med, har et system. Han gætter på, om det blev en dreng eller en pige. Gætter han rigtigt, betyder det at han skal tippe. Fru Rasmussen (Henny Lindorff) er kokkepige hos direktøren. Hun er fortvivlet. Hendes søn Peter (Buster Larsen), som er soldat, er slået totalt ud. Han er i besiddelse af et fortroligt brev, som skal afleveres expres til kaptajn Fang (Gunnar Lauring). Grete klæder sig resolut i Peters uniform. Så tager hun Peters motorcykel og kører til kompagniet med brevet. Inden hun ved af det, er hun på manøvre som kaptajn Fangs private ordonnans. Efter mange prøvelser lykkes det hende at undslippe. Vel hjemme i villaen, hvor Peter er kommet til sig selv, afslører han at han stammer. Resolut tager Grete ham med til Christianshavn - har hun mon taget fejl.?
 


Medvirkende:
Lily BrobergGrete Petersen
Gunnar LauringFang - Kaptajn
Kate MundtAnna Mogensen
Ib SchønbergDr. Christiansen
Buster LarsenPeter Rasmussen
Dirch PasserLarsen - Lillebilchauffør
Rasmus ChristiansenViceværten
Henry NielsenMælkemanden
Henny Lindorff BuckhøjFru Rasmussen - Peters mor
Ove SprogøeRekrut '68'
Valdemar SkjerningDirektør I stormagasinet
Svend PedersenProgramleder
Vibeke WarlevPianistinde
Marie BisgaardKoncertsangerinde
Inge KettiAlma - stuepige
Robert EimingDirektionssekretær
Inge-Lise GrueEkspeditrice
Else JarlbakKunde I stormagasin
Agnes Phister-AndresenKunde i stormagasin
Edith HermansenKunde i stormagasin
Ib ConradiSkildvagt
Jytte GrathwohlPige på kasernen
Ib FürstKnudsen - premierløjtnant
Ernst SchouBagger - løjtnant
Michael Jakobsen (Lille Michael)Lille Michael
Brita JakobsenLille Michael's mor
Jørgen BeckInspektør i Illum
Gyrd Löfquist
Anne JerichowGæst under direktørens koncert
Bent WeidichGæst under direktørens koncert
Rudi HansenDansende pige i baggården
Kai MortensenOrkesterleder
Ejby-Trioen
Gudmund Ejby PedersenLeder af Ejby-Trioen

Kredits:
InstruktionPoul Bang
ManuskriptArvid Müller
ManuskriptJohn Olsen
MusikSven Gyldmark
DekorationerJørgen Krogh
DekorationerOtto Lund
KopiJohan Ankerstjerne A/S
TonemesterGeorg Jensen
DrejebogJohn Olsen
DrejebogArvid Müller
SangteksterArvid Müller
KlipAnker Sørensen
FotografOle Lytken
ProduktionsselskabSaga Studio
Instruktion assistentSolveig Ersgaard
Fotograf assistentJørgen Christian Jensen
UdlejningTeatrenes Films-Kontor A/S
ProducentJohn Olsen

Lokationer:
Christianshavn Kanal
Dronninggårds Allé 80, Holte
Højsager Mølle
Høvelte Kaserne
Illum, København
Krogerup Højskole
Langebro, København
Ringsted Kaserne
Rundetårn

Iøvrigt:
Soldaterne i Ringsted var inviteret med til en forpremiere vedrørende "Rekrut 67 Petersen". Saga modtog efterfølgende en lang række "fri-stile" - med soldaternes anmeldelse af film og skuespillerpræstationer.

Flere bemærkede at Lily Broberg i filmen går op ad en trappe på Høvelte Kaserne og kommer tilbage af en kældertrappe på Kasernen i Ringsted.

Det nævnes i soldaternes "anmeldelser" at alle krigsscenerne er optaget i Ringsted Kasernes øvelsesterræn og desuden nævnes optagelser fra den store Fælled ved Ringsted.

Der er således optaget scener til filmen såvel på Ringsted Kaserne og på Høvelte Kaserne.Holbæk Amts Venstreblad skriver 20. september 1952 bl.a.:

Som et lille kuriosum kan vi nævne at filmen blev optaget på Ringsted Kaserne med værnepligtige som statister og flere af dem er for øjeblikket garnisoneret her i Holbæk. Så der bliver trængsel af soldater ved billethullet