Krogerup Højskole
Krogerupvej 13
3050 Humlebæk

Krogerup Højskole ligger i Humlebæk i Nordsjælland.

Skolens hovedbygning er en tidligere herregård, der var ejet af Constantin Brun. Hans efterkommere måtte afhænde bygningerne til staten i 1939 på grund af gæld. Under Anden Verdenskrig benyttede besættelsesmagten bygningerne.

Højskolen blev grundlagt i 1946 med et humanistisk, europæisk og demokratidannende sigte, der var usædvanligt i højskolemiljøet på den tid. Skolens forstander de første ti år var teologen og politikeren Hal Koch. Nuværende forstander er Rasmus Meyer.


Krogerup Højskole bruges som lokation i 2. sæson af tv-serien "Sommerdahl".

Filmoptagelser foregik bl.a. under rødbøgen i højskolens store parkanlæg.

Parkanlæg er åbent for offentligheden.

Filmen "Rekrut 67 Petersen" indeholder scener optaget på Krogerup Højskole. Rekrut 67 (Lily Broberg) og rekrut 68 (Ove Sprogøe) ankommer til Krogerup Højskole på motorcykel.

Højsager mølle ses i to korte klip, hvor Lily Broberg et øjeblik senere igen ankommer til højskolen på motorcykel i flugt fra en militær natøvelse.

(Kilde: Medlemsbladet Rytterskolen for Karlebo Lokalhistoriske Forening 14. årgang nr. 1 - Sommer 2020)

I tv-serien "Klovn" 8. sæson afsnit 7 "Forstanderen" er optagelser foretaget på Krogerup Højskole. Klovn-crewet tilbragte en uge i foråret, og hvor der blev filmet i parken, på forstanderens kontor og sågar i forstanderboligens soveværelse. (Kilde: Højskolebladet 12-08-2021).







Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Rekrut 67 Petersen (1952)
Denne lokation er blevet brugt i følgende TV-Serier
Klovn
Sommerdahl