Han, hun og Hamlet
Farce. 8/11-1932
108. Sort/hvid. DVDVHS

Beskrivelse
Fy (Carl Schenstrøm) og Bi (Harald Madsen) hjælper Eva (Marguerite Viby) - først ud af institut som gartnere, derpå om bord på et skib som sømænd, og endelig på teatret som skuespillere. Eva får sin styrmand (Hans W. Petersen) og reddes fra skuespillerkarrieren. Ny tone-gengivelse af 1922-udgaven af samme navn.
 


Medvirkende:
Marguerite VibyEva, ung pige
Hans W. PetersenStyrmanden Poul Flinck, Evas kæreste
Olga SvendsenLeder af pigekostskolen
Christian ArhoffTeaterdirektør
Erna SchrøderSkuespillerinde
Jørgen LundSkipperen
Einar JuhlRegissøren
Christian SchrøderEvas far
Willy BilleEvas mor
Arthur JensenSømand
Johannes AndresenSømand
Henry NielsenSømand
Aage BendixenSømand
Poul ReichhardtSømand i hængekøje
Alex SuhrFordrukken sømand
Carl SchenstrømFy - Gartner
Harald MadsenBi - gartner
Tove WallenstrømElev på pigekostskolen
Alice O'FredericksPige på institution
Solveig Sundborg
Erling Schroeder
Bjørn Spiro
Ernst Borgstrøm

Kredits:
InstruktionLau Lauritzen sen.
ManuskriptAlice O'Fredericks
ManuskriptLau Lauritzen jun.
ManuskriptLau Lauritzen sen.
MusikVictor Cornelius
MusikEjler Krahn
MusikChristian Thomsen
TonemesterPoul Bang
TonemesterLau Lauritzen jun.
ProduktionA/S Palladium
SangteksterCarl Viggo Meincke
SangteksterAage Hermann
FotografCarlo Bentsen
FotografLau Lauritzen jun.
UdlejningA/S Palladium
Baseret på filmmanuskriftA. V. Olsen

Lokationer:
Taffelbays alle 16, Hellerup

Iøvrigt:
Umiddelbart syd for atelieret på Strandparksvej i Hellerup havde man opstillet en skibslignende dekoration. Palladium havde på daværende tidspunkt ladet installere tonefilmsanlæg i ateliererne. Filmen "Han, hun og Hamlet" blev lydfilmet efter at den 11 år forinden fejrede sukces som stumfilm. En nervepirrende scene i en kahyt på en skonnert ude på det oprørte hav skulle filmes. For at gengive den stærke søgang, hvorunder scenen blev udspillet, måtte man tømre et helt atelier op på gænger, og dette sattes under optagelsen i bevægelse. Fyrtårnet foregiver i filmen at være søsyg, mens Bivognen siger "Hvad er du søsyg for - det er dog dejligt når den vipper". Scenerne ombord på skonnerten indspillede man om sommeren på en rigtig skonnert "Zampa", men for mange af scenernes vedkommende måtte man genoptage dem på atelier. Hvor mærkeligt det end lyder virkede de naturlige optagelser ikke naturlige på filmen. Et plask i vandet lød, når det blev tonefilmet ikke naturligt. Den rigtige lyd måtte frembringes ved at hælde ærter på en bakke. Rigtig storm duede heller ikke - den måtte erstattes af en trætromle med lærred. Desuden illuderede skibet ikke så godt som dekorationen. Derfor havde man bygget dæk og ræling, master og ror udenfor atelieret. Optagelsen skete dels gennem et filmsapparat, dels gennem mikrofon, der begge med ledninger var forbundet med det lydsikre rum, hvor de lydoptagende apparater fandtes. Her residerede tonemester Bang, hvis bror på fabrikken i Struer havde konstrueret talefilmsoptagelsesapparatet - det såkaldte Bofa-Apparat. I en scene hvor Chr. Schrøder lover Hans W. Petersen "en ordentlig omgang" kryber han ned i kahytten, hvorefter en maskinmand frembringer lyden ved at slå på en pude.


Ingrid Bonde Nielsen har oplyst at det var hendes morfar, fhv. kaptajn Severin Møller, Taffelbays Alle 16 i Hellerup, der var ejer af sejlskibet "Ino" som blev brugt i farcen "Han, Hun og Hamlet". Filmselskabet havde brug for et skib, der kunne sejle filmholdet ud på Øresund og "Ino" havde en størrelse, der gjorde det muligt at filme fra skibet. Derfor anmodede selskabet Severin Møller om at sejle filmholdet ud på Øresund, hvorfra der blev drejet nogle filmoptagelser. Muligvis blev der også optaget scener ved hans villa "Fristed" på Taffelbays Alle 16 i Hellerup, hvor Fyrtårnet eller Bivognen kravlede ud af et af husets vinduer.