Eremitagesletten

2800 Kongens Lyngby

Eremitagesletten er et område mod nord i Dyrehaven.

Oprindeligt var området marker til landsbyen Stokkerup, der blev nedlagt da Christian V skulle bruge dem til parforcejagt. Sletten er omkranset af skov. Fra Hjortekær mod nord og øst er det en lige række kastanjetræer, der er afslutningen af sletten. De dannede nordgrænsen i Dyrehaven til 1913, hvor det blev flyttet længere mod nord: lige nord for Mølleåen.

Sletten lagde 7. september 1879 græs til den første fodboldkamp i Danmark, hvor Kjøbenhavns Boldklub (KB), viste spillet frem.


En scene med Hans Kurt og Buster Larsen blev optaget på Eremitagesletten.

EREMITAGESLOTTET.

Det lille kongelige jagtslot "Eremitagen" blev bygget langt fra hoffet i København som et fristed, hvor kongen havde mulighed for at holde små private jagtselskaber.

Eremitageslottet blev opført 1734-36 af arkitekten Laurids de Thurah for Kong Christian 6. På slottet kunne kongen holde pause under jagterne i Dyrehaven og underholde sine jagtgæster med en velanrettet og intim middag. Fra Eremitagens vinduer kunne jagtselskabet nyde udsigten over vandet og følge med i jagten.

Slottet anvendes den dag i dag af Kongehuset til jagtfrokoster og ved andre særlige lejligheder.

Fra 2010 til 2013 er Eremitageslottet blevet gennemgribende restaureret. Arbejdet er nu afsluttet, og det lille jagtslots enestående velbevarede pragtinteriører stråler igen med den oprindelige pragt fra 1700-tallet.Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Bag de røde porte (1951)
Duellen (1962)
I den grønne skov (1968)
Firmaskovturen (1978)
Anja efter Viktor (2003)