Tystrup Kirke
Bakkegårdsvej 2A, Tystrup
4250 Fuglebjerg

TYSTRUP KIRKE

Kirken ligger meget smukt i landskabet ved den sydlige del af Tystrup Sø. Kirken består af romansk skib og kor med gotiske tilbygninger, tårn i vest, våbenhus og sakristi. Kirken har haft to udbygninger ved skibets nordside, som allerede kan have været nedbrudt i middelalderen.

I 1920-21 blev der afdækket kalkmalerier i korhvælvet og på korets vægge, der kun i kort tid har været overkalket. Kun malerierne på hvælvet kunne istandsættes. Her er der billeder fra 1450-75 med Kristus som verdensdommer, Maria, Johannes Døberen samt engle med ting, der rummer hændelser fra Lidelseshistorien i hænderne.

Tystrup kirke ligger ved Tystrup Sø på landevejen mellem Sorø og Fuglebjerg.

"Præsteboligen" der blev brugt i Tre piger fra Jylland, var oprigtig Tystrups landsbyskole. Den rigtige præstebolig befinder sig på den anden side af kirken.


I filmen "Baronessen fra benzintanken" er det i Tystrup Kirke at begravelsen af enkebaronessens søn foregår. Det er også denne kirke Anne løber ud af, da hun flygter fra sit eget bryllup. Derimod er det Lundtofte Kirke hun går ind i før brylluppet.Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Tre piger fra Jylland (1957)
Baronessen fra benzintanken (1960)
Ved vejen (1988)