Løvenborg
Løvenborg Alle 30
4420 Regstrup

LØVENBORG

Løvenborg hed oprindelig Ellinge og hørte sammen med landsbyen af samme navn under Roskilde bispestol fra 1200-tallet og frem til reformationen. Da det tidligere kirkegods i 1547 blev privatiseret ved Hans Barnekows overtagelse, fik det navnet Birkholm. Hans Barnekow den yngre solgte i 1630 Birkholm til den skånskfødte adelsmand Malte Juul, der få år senere nedbrød landsbyen Ellinge. På et tidspunkt, hvor Chr. 4.'s Danmark var på vej mod alle ulykkerne i kølvandet på 30-årskrigen og de første svenskekrige, opførte Malte Juul i 1634 den nuværende perle af et senrenæssanceanlæg.
Den trefløjede hovedbygning er omgivet af vand på alle fire sider. Bygningen rejser sig fra voldgraven på en sokkel af granitkvadre. Til den lidt lavere vestvendte portfløj føjer sig de langstrakte hovedfløj mod nord og syd med svungne gavle mod vest og med senere forhøjede tilbygninger mod øst. Portfløjen er flankeret af to ottekantede hjørnetårne. Hele komplekset er opført i røde mursten, der fremstår overkalkede i en stærkt virkende okseblodsfarve. Bygningerne har røde teglhængte tage.

Beliggenhed: Regstrup 10 km sydvest for Holbæk.

Ingen offentlig adgang - kan ses fra vejen

Politikkens bog om "DANMARKS SLOTTE OG HERREGÅRDE"

Filmen "Komtessen paa Steenholt" blev optaget på de to herregårde Løvenborg og Torbenfeldt (Kilde: Fædrelandet (Kolding) 07-10-1939)

Indendørs optagelser i filmen "Jeppe på bjerget".

Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Komtessen paa Steenholt (1939)
Jeppe på bjerget (1981)
Jydekompagniet (1988)
Denne lokation er blevet brugt i følgende TV-Serier
Gøngehøvdingen