Jesuskirken i Valby
Kirkevænget 5 A
2500 Valby

Jesuskirken blev opført til beboerne i Valby som en filialkirke for Hvidovre sogn, men er samtidig en gravkirke for familien Jacobsen, der grundlagde bryggeriet Carlsberg. Kirken blev opført af Carl Jacobsen, søn af J.C. Jacobsen, og han ønskede at den skulle ligne de byzantinske basilikaer, han havde set i Ravenna, Italien. Med Vilhelm Dahlerup som arkitekt stod kirken færdig og blev indviet den 15. november 1891, og det fritstående tårn i 1895. Både indvendig og udvendig er bygningen udstyret med et væld af symboler, bl.a. svastikategnet, der i virkeligheden er et gammelt solsymbol. Det tolvkantede kor er overdækket af en indvendig kuppel, og under koret findes gravene i en cirkelrund krypt. Kirken rummer landets eneste museum for harmoniummer (stueorgeler) (Kilde: Oplev København - og omegn" af Søren Olsen).

Jesuskirken er kendt for en god akustik, og har altid været hjemsted for et rigt musikliv. Og så har den plads til ikke færre end 600 kirkegængere.

Det var i Jesuskirken i København at Fie og Børge blev gift i filmen "Olsen-banden ser rødt".

Det indre af kirken kan ses i tv-serien "Borgen" i forbindelse med en begravelse.

Brylluppet mellem frk. Brunn og Hans i filmen "Hvis lille pige er du", finder sted i Jesuskirken, beliggende på Kirkevænget, en sidegade til Valby Langgade.Foto: www.danske-kirker.dkDenne lokation er blevet brugt i følgende film
Hvis lille pige er du? (1963)
Olsen-banden ser rødt (1976)
Retfærdighedens rytter (1989)
Denne lokation er blevet brugt i følgende TV-Serier
Borgen