Karlebo Mølle blev opført i 1835 efter at dens forgænger - en stubmølle var brændt ned. Den var i produktion helt frem til 1946. Konkurrencen fra bøndernes egne kværne og de store industrimøller var blevet for stor. Møllen blev fredet i 1950. Ifølge Nationalmuseets eksperter er møllen Danmarks mest autentiske og bedst bevarede mølle. Den er dog blevet moderniseret flere gange. Omkring 1900 blev møllen forsynet med en såkaldt vindrose (de små møllevinger), der drejer toppen af møllen, så de store vinger hele tiden står mod vinden. I 1923 blev der indlagt elektrisk kraft i møllen.
I filmen "Mig og min lillebror og Bølle" mødes postbud og landbetjent på Kirkeltevej lige ned for Karlebo Mølle - lige før T-krydset ved Auderødvej, der fortsætter ind i Karlebo.
Aftenbilledet, hvor landbetjenten cykler op ad en grusvej, er beliggende på Karlebovej 145 i Kokkedal.
Christian Arhoff cykler også rundt på vejene Kirkeltevej, Avlholmgårdsvej og på Hesselrødvej.
I filmen "Olsenbanden ser rødt" rider lokale medlemmer af Copenhagen Drag Hunting (CDH) hubertudjagt på møllebakken ved Karlebo mølle samt på markerne mellem ejendommen Hegnshøj. Avlholmgårdsvej 10, nord for Karlebo landsby og skoven Grønholt Hegn.
Karlebo Mølle ses også i filmen "Lille Virgil og Orla Frøsnapper". I en scene mod slutningen af filmen, hvor Cirkus Benito kommer til byen og rejser cirkusteltet lige neden for møllebakken.
To gange i filmen "Send mere slik" kan man i scener se Karlebo mølle i baggrunden.
(Kilde: Medlemsbladet Rytterskolen for Karlebo Lokalhistoriske Forening 14. årgang nr. 1 - Sommer 2020)