Lyngby Kirke
Lyngby Kirkestræde 1
2800 Kgs. Lyngby

Lyngby Kirke ligger i Kongens Lyngby ved Lyngby Hovedgade på en bakke hævet over den omgivende bebyggelse. Bakken den nuværende kirke ligger på, er naturlig. Kirken er den ældste bygning i Lyngby og ligger med biblioteket og Bondebyen som naboer. Desuden ligger Sorgenfri Slot under 1 km fra kirken og dette har betydet, at kirken til dels også har fungeret som kirke for kongefamilien under deres ophold på slottet.

Kirken er opført midt i 1100-tallet i romansk stil, med sengotiske øst- og vestforlængelser samt tre tilbygninger - et højgotisk tårn mod nord, forhøjet i sengotisk stil, samt et sengotisk sydkapel og et nordkapel fra o. 1765.

Fra 6. april 1868 til 26. april 1901 ejedes kirken af C.F. Tietgen som kort før sin død overdrog kirken til Lyngby-Taarbæk Kommune. Kommunen overdrog siden, i 1993, kirken til Lyngby Sogns Menighedsråd. Tietgen er begravet på kirkegården ved kirken.

Brylluppet i filmen "Landsbylægen" er optaget i Lyngby Kirke, både indendørs scener og scenerne, hvor brudeparret kommer ud af kirken. (Kilde: Billed Bladet nr. 42-1961)


Foto: www.danske-kirker.dkDenne lokation er blevet brugt i følgende film
Landsbylægen (1961)
Nøglen til Paradis (1970)