Gedser Banegård
Jernbanevejen 1
4874 Gedser


Jernbanen kom til Gedser i 1886. Stationen er tegnet af Henrik Glahn og ligger stadig på Østre Mole. I 1903 blev der bygget to færgelejer til jernbanefærger i havnens vestside. Mellem færgelejerne lagde man en ny stationshal. Den er tegnet af DSBs overarkitekt Heinrich Wenck, som er kendt for Københavns Hovedbanegård. Hallen har både tårne og skydeskår. Fra sydgavlen strakte sig to perrontag langs sporene. På landsiden af perronhallen ligger et jernbanepakhus. Det er også tegnet af Henrik Glahn og opført i 1886. Jernbanepakhuset blev fredet i 2002, som "et typisk jernbanepakhus". Der er ikke længere jernbanetrafik til Gedser.

Mange udendørsoptagelser på Korsbæk Station stammer fra Gedser Station, der består af to bygninger fra 1886 og 1903. Resten stammer fra Skævinge Station. Bl.a. indgår også herfra scenen hvor Røde kalder på Agnes, da hun skal hente hummer til Familien Varnæs.

Gedser Station blev valgt i samråd med DSB og veteranbanen, som kom med toget. Stationen var ikke særlig trafikeret, og man kunne derfor arbejde ret uforstyrret. Desuden var der mulighed for at låne eller leje nogle af de mange gamle tog, som allerede den gang stod ved remisen. Nogle af de benyttede tog kunne dog ikke køre selv, men blev skubbet af et diesellokomotiv, mens der var en røgmaskine i skorstenen. Et minus var, at der ikke var noget Jernbanehotel ved stationen. For at holde fast i illusionen tog man et par gange restaurantens vindue med til Gedser og stillede det op, så der kunne optages nogle passagebilleder, som om de var set inde fra Jernbanehotellets restaurant.Denne lokation er blevet brugt i følgende TV-Serier
Matador