Ravnshøjvej 40, Kornerup
Ravnshøjvej 40, Kornerup
4000 Roskilde

Gården hedder "Hallisgaard", matr.nr. 8 af Kornerup sogn og by. og ligger i en mindre landsby mellem Svogerslev og Gevninge uden for Roskilde.

Ejendommen er opført år 1800, har bindingsværk og stråtag. Det er en gammel slægtsgård, hvor sidste ejer var Søren Klarskov Larsen. Han var bonde af den gamle skole og en meget dygtig lokalhistoriker.

Hans enke solgte gården til Hanne og Finn Eliasen, som med stor ihærdighed har fået restauraret ejendommen. Det kostede ikke alene mange penge men også besvær eftersom Søren Klarskov Larsen havde fået gården delvis fredet og der derfor var begrænsninger i måden man kunne renovere og indrette især stuehuset. Gården blev i 2019 indstillet til en pris fra de lokalhistoriske foreninger i Lejre Kommune, uddelt i august 2019.

Den nuværende ejer Finn Eliasen har oplyst, at da han overtog ejendommen i 1987 så gården nøjagtig ud som på filmstrimlen. Andre af de ovennævnte oplysninger er modtaget af Preben Pedersen fra Lokalhistorisk Arkiv i Lejre Kommune.


Til "Mig og min lillebror"-filmene brugte man ejendommen som location for brødrenes forfaldne gård. Det var ikke de første film gården lagde mure til. Den har også været location i "Husmandstøsen".


Billede copyright: Søren Schandorph


Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Husmandstøsen (1952)
Mig og min lillebror (1967)
Mig og min lillebror og storsmuglerne (1968)
Mig og min lillebror og Bølle (1969)