Havnegade 51, København
Havnegade 51
1058 København K

Scenen, hvor Dirch Passer i filmen "Den store gavtyv" efter bankrøveri "pågribes" af sine medsvorne er optaget ud for Havnegade 51 med view mod ejendommen Havnegade 49 og den gamle færgeterminal og indfortoldningsbygning, der i dag er bedre kendt under navnet Custom House.

I samme film henter landsretssagfører Erik Jessen Rodians niece, Anna-Lisa ved flyvebådsterminalen i Havnegade - lige ved hjørnet til Herluf Trolles Gade.


Scenen, hvor Maj sejler med Viking Båden i "Forelsket i København" er optaget på Havnegade med udsigt over mod de gamle pakhuse på havnefronten på Christianshavn.

Viking Baadene Thor Viking og Dan Viking sejlede mellem København og Landskrona. Dan Viking blev solgt i 1969 - Thor Viking i 1972. Efter en lidt omskiftelig tilværelse blev Dan Viking ophugget i Lissabon i 2002 men nåede at sejle 12 år under navnet Bairro Alto. Thor Viking blev omdøbt til Duc de Normandie i 1973 - men fik navnet igen, da den blev solgt til et Maltesisk rederi.

Strandgade 73 blev opført i 1763 og blev i sin tid blandt andet anvendt som kornmagasin. Bygningen hører nu under den danske kulturarv og har status som fredet

Strandgade 91 blev i 2003 forvandlet til Nordatlantens Brygge - et center for kunst og kultur og bygningen rummer den kendte restaurant Noma.Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Den store gavtyv (1956)
Forelsket i København (1960)