Hotel Beaulieu, Springforbi
Strandvejen 758, Springforbi
2930 Klampenborg

Ejendommen Beaulieu, der var beliggende ved Øresundskysten i Springforbi, blev opført i 1933 af enken efter den danske margarinekonge Otto Mønsted. Ejendommen indeholdt 40 værelser – de fleste med udsigt over Sundet og var udstyret med moderne bekvemmeligheder. Intet blev sparet for at give den sygdomsramte ældre dame livskraften tilbage. Imidlertid døde enken inden byggeriet stod færdigt. I stedet flyttede virksomhedens administrerende direktør August Holm ind i det rummelige enfamilieshus. Han døde otte år senere som formand for Industrirådet. På den tid var staten i gang med at opkøbe og nedrive de prangende herskabsvillaer på Strandvejen i Springforbi for at etablere Dyrehaven som et naturreservat helt ud til Øresundkysten. Også direktør Holms villa blev købt af staten. Dog ikke til nedrivning, dertil var den for god. I stedet blev der i 1943 etableret et selskab kaldet Jægersborg Strandhave, Beaulieu med henblik på at drive stedet som en folkelig kystrestaurant og traktørsted. Trods beliggenheden ved kysten og med udsigt ind over Eremitagesletten blev det statslige øresundshotel aldrig nogen guldgrube. I 1970 trådte selskabet i likvidation. Så indrettede Pensionisternes Samvirke et motionscenter i den tidligere rigmandsvilla med bowling og billard i kælderen. Senere blev der tillige indrettet et såkaldt plejehotel, der var i drift indtil 1989. Man i 1991 blev det tidligere landsted revet ned.


Mens filmens instruktør, Stig Lommer, var direktør for Hornbækrevyerne, var han en flittig gæst i baren i badehotellerne langs Øresundskysten. Han elskede det mondæne liv i dette regi, og bad Arvid Müller skrive en løssluppen "Sommer-Lommer-Spøg" om "nattens gerninger" på et badehotel.

Det hedengangne Beaulieu (nord for Taarbæk) og Marienlyst i Helsingør dannede rammen om kapelmester Hans Herbert (Svend Asmussen) og hans jagt på sommergæsten, fru vekselerer Winter (Lily Broberg).







Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Op og ned langs kysten (1950)