Den gamle by i Århus
Viborgvej 2
8000 Aarhus C

Den Gamle By i Århus er et museum med en stor samling af gamle historiske huse der skal give et indtryk af hvordan danmark så ud i perioden fra 1500 tallet og op til begyndelsen af 1900 tallet.

Den gamle by er verdens første frilandsmuseum, og den har haft stor betydning for synligørelse af andre europæiske frilandsmuseer.
Museets ambition er at skildre alle livets sider fra de gamle købstæder. I 1923 blev Peter Holm (Manden bag Den gamle by) underrettet om at købmandsgård i Aalborg skulle rives ned, selvom man havde gjort alt for at rede det. Peter havde de midler der skulle til for at sikre husene til Århus, hvor de blev fragte til. Tre år efter kunne man vise de fem af dem frem for publikum. De ændrer da navn fra "Den gamle borgmestergård" til "Købstad museet Den gamle by", men i 1995 fik byen atter et nyt navn "Den gamle by. Købstadmuseum".

For yderligere info, besøg siden www.dengamleby.dk

Købmandsgården, hvor fru Bentes søster Grethe flytter ind i filmen "Fruen på Hamre" er optaget i Den Gamle By i Århus. (Kilde: Kristelig Dagblad 03-05-2000)

De udendørs scener til Mortens kontor i Aalborg i tv-serien "Badehotellet" er optaget i Den Gamle By i Aarhus, hvor Schous Sæbehus bruges til bygningen.Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Paustians Uhr (1932)
Fruen på Hamre (2000)
Denne lokation er blevet brugt i følgende TV-Serier
Gøngehøvdingen
Badehotellet
Denne lokation er blevet brugt i følgende julekalendere
Jul i Gammelby (1979,1983,1994,2009)
Hallo, det er jul (1995)