Købmandsforretningen på Ejbyvej 6 blev i mange år drevet af Jørgen Madsen. Han etablerede sin købmandsforretning i 1867 og drev forretningen indtil sin død i 1912. Da han døde, overtog hans datter Anna Madsen forretningen. Anna Madsen døde i 1935, hvor hendes søster Karoline Waterval overtog forretningen og drev den videre til sin død. Hendes datter Edith tog over i 1959, men lukkede efter kort tid i 1960.
Huset, der rummede købmandsforretningen, eksisterer ikke mere. Det blev revet ned ca. 1969. På grunden blev der i 1970 opført et nyt beboelseshus i samme stil og med samme grundmål som det gamle.
Huset ligger faktisk på Skolevej, dér hvor Skolevej 6 ville have ligget, hvis der da ellers havde fandtes en sådan adresse – det gør der bare ikke.
Købmandsforretningen lå næsten side om side med en anden købmandsforretning (Ejbyvej 12-B) og forretningsindehaverne konkurrerede indædt om kundernes gunst.
Tegning af købmandsforretning er fra 1955.
Flere udendørsscener til "Ebberød Bank" blev optaget i Skovlunde. Anna Madsens købmandsforretning dannede således rammen om flere scener i filmen. Købmandsforretningens facade med de gamle emaljeskilte er med på filmens billeder, mens forretningens indre blev opbygget i studiet. I filmen løber Osvald Helmuth på sin vej gennem byen forbi Skovlundes smedje og huset, der tidligere rummede landsbyens asyl, og i de to scener, hvor bankens bestyrelse - bestående af hjulmanden, købmanden og krokonen - mødes på gaden, ses mejeriejerens bolig i baggrunden. I begyndelsen af filmen ser man Emil Hass Christesen gå hen ad landsbygaden i Skovlunde sammen med en flok børn. De passerer benzinstanderen foran købmandsforretningen på Ejbyvej. Senere går de forbi asylet.
Kilde: "Carlo Jacobsen - Filmtroldmanden fra Skovlunde" udgivet af Ballerup Historiske Forening og Ballerup Museum.
Denne lokation er blevet brugt i følgende film |
Ebberød Bank (1943)
|