Overgaden oven Vandet 50 - 52, København
Overgaden oven Vandet 50-52
1408 København K

I filmen "Pigen og Vandpytten" er facaden på ejendommen Overgaden oven Vandet 52 brugt som lokation.

Ejendommen er beliggende på gaden nord for Torvegade og ligner næsten sig selv. Bygningen er malet i en lys blå farve som er begyndt at skalle af, så den trænger til at blive gjort lidt i stand. Gadelygten hænger stadig på bygningen. I kælderen er der en hyggelig marskandiserbutik, som både sælger malerier, sølvtøj m.v.

I filmen ses huset og indgangene tydeligt i første udendørs scene, hvor Mai Grøndahl kommer ud af huset.

Det er samme hus Overgaden oven Vandet 50-52, som man brugte i "Han hun, Dirch og Dario", "Hos Jenny", hvor Ghita Nørby flytter ind. Det er her Dirch og Dario huserer - som Eigil og Mario, og hvor Mario får øjnene op for Marianne Borg, til Dortes (Gitte Hænnings) store fortrydelse. Huset ses her flere gange bl.a. da Marianne ankommer dertil med taxa'en.

Læg mærke til at de to indgange (kælderindgang og stueindgang) er tydeligt de samme i de to film og gadelygten som hænger på bygningen er den samme type og placeret præcis det samme sted.

I afsnit 58 "Kærlighedens pris" i tv-serien "Huset på Christianshavn" forelsker Meyer sig i Minna Holmberg, spillet af Karen Lykkehus. Hun bor i nr. 52, og kommer ud af døren for at køre til "Gallamiddag" i Rottehullet.

I filmen "Kriminalsagen Tove Andersen" blev ejendommen brugt som lokation for "Voldscaféen". Navnet var dog opfundet til lejligheden, da der ikke var nogen café på stedet, da filmen blev optaget.

Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Kriminalsagen Tove Andersen (1953)
Pigen og vandpytten (1958)
Han, hun, Dirch og Dario (1962)
Denne lokation er blevet brugt i følgende TV-Serier
Huset på Christianshavn