Statens Pædagogiske Forsøgscenter
Islevgård Allé 5
2610 Rødovre

De første tre sæsoner af serien er filmet ved og omkring den tidligere statsskole Statens Pædagogiske Forsøgscenter (SPF) i Islev, Rødovre.

Den fiktive skole i serien hed Islevgård Skole.

Efter sæson 3 blev skolen revet ned.

Et nyt boligområde er opført på SPF-grunden - det tidligere Statens Pædagogiske Forsøgscenter. SPF-grunden forvandles dermed til et nyt moderne boligområde.

Grunden har tidligere været brugt som pædagogisk forsøgscenter, og det er her den kendte TV serie “Rita” blev indspillet.

Statens Pædagogiske Forsøgscenter var en statsskole for 8.-10. klassetrin oprettet i 1964 med det formål at udvikle nye undervisning- og læringsmetoder.

Foruden skolen var der en ungdomsby hvor elever fra skolerne i Københavnsområdet har været på kurser. Skolen lukkede i 2007, og de tidligere bygniger er i dag revet ned.

I 2010 rykkede tv-holdet bag "Rita" ind i de nedlagte lokaler. Al indmaden, farverne på væggene og lærerværelset i glas og stål med post-its spredt ud over væggene blev bygget op fra bunden af rekvisitører. Det lignede en rigtig bygning, men bankede man på væggene, lød de hule, og der var heller ikke vand i vandhanerne. Faktisk var det kun skallen af den gamle skole, der ikke var blevet pillet ved.


Fjerde sæson foregår på den fiktive skole Bavnegårdsskolen i Lundsager, der blev optaget på Værløse Flyvestation.Denne lokation er blevet brugt i følgende TV-Serier
Rita