toplogo
Ammentorpsvej 9, Hellerup


Ejendommen var på filmoptagelses-tidspunktet ejet af redaktør Povl Drachmann.

Scenografen Erik Aaes manglede nogle scener fra en fyrretræs plantage, men fandt at det ville være en bekostelig affære at sende hele filmholdet til Hornbæk. Svend Henrik Drachmann, der legede med hans to drenge, sagde "Jame hr. Aaes - vi har da mange fyrretræer over hos os på Ammentorpsvej".

Ikke nok med at instruktøren Arne Weel kunne bruge fyrretræerne, men villaen med dens sydvendte terrasse kunne sagtens illudere sommerbolig i Hornbæk for familierne Lemberg og Rømer.

I filmen står Tante Cramer foran havens fyrretræer, ser i en kikkert ned til genboen på Hans Jensens Vej (i filmen ned på stranden).

Øjeblikket efter overrasker hun på terrassen stuepigen Clara Østø og Gull-Maj Norin.

Efter godt fyrre minutter er familierne Lemberg og Rømer samlet på terrassen. (Gunnar Lauring, Gull-Maj Norin, Mimi Fønss og Knud Almar).

Terrassen er siden blevet overdækket og råglas er sat op i siderne.

(Kilde: Vibeke Drachmann)

Swingtetten, som blev dannet i begyndelsen af 1941, bestod af - (set fra venstre i filmen - guitaristen Jørn Grauengaard (1921-1988), violinisten Poul Olsen (1920-1987), kunstmaleren Helge Jacobsen (1916-1987) på guitar og bagerst på bas Freddy Albeck (1919-1992)). (Kilde: Ekstrabladet 14-08-1941, Billed-Bladet 47-1941)

Optagelserne til filmen begyndte lørdag den 26.juli 1941 i følge "Ekstrabladet" fra den 24.juli. Sidste scene - det er den med swingtetten - kom i kassen i slutningen af august. ("Ekstrabladet" 29.august 1941).Denne lokation er blevet brugt i følgende 1 film, som er beskrevet i denne database:
Tante Cramers testamente (1941)

Oversigt Søg Mærkedage Quiz Vidste du Danske film på TV Lokationer TV-serier,Tegnefilm,Julekalendere,Stumfilm Nyt i databasen Om danskefilm