Fredheim
Fredheimvej 15
2950 Vedbæk

FREDHEIM


Ejendommen er områdets ældste bygning opført omkring 1800-tallet sammen med en senere, længst nedrevet bygning, kaldet 'Toldgården' fordi den var toldsted ved kysten før oprettelsen af Alexandria i Vedbæk 1810 Forfatteren Thomas Thaarup erhvervede stedet og levede her fra 1810 til sin død i 1821. Han ømdøbte stedet til Sophiehøj efter sin kone, men en norsk ejer i forrige århundrede kaldte som tideligere nævnt huset Fredheim, og det har stedet heddet siden. Huset har gennem de mange år haft talrige prominente ejere og lejere. I nyere tid har huset været ejet af direktør i Otto Mønsted Erik Reinhardt. Senere har filmparret Lau Lauritzen og Lisbeth Movin boet her, og endelig ejedes huset af Peter Tholstrup fra 1964-80. I dag ejes huset af Kim Vibe-Petersen

I dørtræet mellem to rum er der indlagt en elefant. Det siget at Lau Lauritzen havde en forkærlighed til elefanter og at det ene rum var fyldt med disse i alle mulige former og farver.


Ejendommens have blev brugt ved optagelserne til "Vagabonderne på Bakkegaarden", "Far til fire på Bornholm", "Sømand i knibe" og "Kampen om Næsbygård".







Denne lokation er blevet brugt i følgende film
Vagabonderne paa Bakkegaarden (1958)
Verdens rigeste pige (1958)
Far til fire på Bornholm (1959)
Sømand i knibe (1960)
Kampen om Næsbygård (1964)
Jensen længe leve (1965)